κινεζικο μαρουλι
Την ώρα που η Τερέζα Μέι δίνει ακόμη μια «μάχη» στο Κοινοβούλιο για να παραμείνει στην εξουσία μετά από την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε εναντίον της από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, οι Ευρωπαίοι άνοιξαν σήμερα… παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων σημείων της συμφωνίας για το διαζύγιο. Ακόμη και αν οι δύο πλευρές επιστρέψουν στο διαπραγματευτικό «τραπέζι», όμως, δύσκολα θα αλλάξει ριζικά το κείμενο της συμφωνίας.
ονειροκριτης διαβαση τρενου
Το πρώτο πράγμα που μάθαμε από τη χτεσινή ψηφοφορία είναι κάτι που γνωρίζαμε έτσι και αλλιώς εδώ και καιρό: τόσο οι υπέρμαχοι του Brexit στο βρετανικό Κοινοβούλιο όσο και οι επικριτές του θεωρούν απαράδεκτη τη συμφωνία της Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη θεωρούν τόσο επιζήμια που δεν δίστασαν να την «σκοτώσουν» μέσα στη Βουλή. Η ήττα της κυβέρνησης Μέι ήταν ιστορική, καθώς 202 βουλευτές στήριξαν την πρόταση ενώ 432 την καταψήφισαν.
Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι του «στρατοπέδου» Μέι δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν αναλυτές, η ουσία της χτεσινής ψηφοφορίας δεν ήταν να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή. Αυτό που ήθελε η Μέι ήταν να αναγκάσει τους βουλευτές να τοποθετηθούν επίσημα διά της ψήφου τους, ώστε να καταστεί σαφές στους Ευρωπαίους ότι το… συναινετικό διαζύγιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό από τους Βρετανούς.
Η δεύτερη… άβολη αλήθεια είναι ότι η Βρετανία σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου του 2019 - με ή χωρίς συμφωνία.
Γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα: τι θέλουν οι Βρετανοί βουλευτές;
Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σενάρια για το Brexit στο «τραπέζι», ωστόσο κανένας δεν γνωρίζει εάν οι προτάσεις αυτές έχουν την απαιτούμενη στήριξη για να περάσουν από τη Βουλή.
Και έτσι, η Βουλή - και κατ’ επέκταση η βρετανική κυβέρνηση - παραμένει σε σύγχυση, με ελάχιστες εμφανείς επιλογές.
κινεζικο μαρουλι
κινεζικο μαρουλι
παρνηθα μπαφι καμερα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου